Monday, 6 May 2013

Semua Sakit Pulak...

Assalamualaikum..

Lambat bersiaran hari ini..broadband asyik sakit jer kebelakangan ini dan akhirnya mencapai kemuncak bila 'doktor' datang buat pemeriksaan ternyatalah berukband itu bermasalah..kejap connect, kejap putus..kejap tak connect langsung & last2 buang kelaut..baru malam nie big boss bwk balik broadband yg  baru..wireless katanya...alhamdulillah..

Somehow seawal kul 4 pg tadi sempat jugak bangun sesambil tengok result PRU ngan berukband nyawa2 ikan gitu..apapun redhalah dengan keputusan..rakyat telah bersuara kan setelah diberi pilihan..semoga pemerintah menjalankan tanggungjawab seadilnya dengan amanah yg diberikan oleh rakyat...i guess demam pilihanraya dah over lah by now yer...:)

Anyway change of weather plak..dari panas ke semakin sejuk dan nyaman gitu..somehow bila perubahan cuaca nie ada jugak permasalahannnya, banyalah yg ditimpa sakit... mak buyung pun dah terasa seram sejuk bagai nak demam gitu..alhamdulillah belum sampai lagi...namun anak bujang lak yang ditimpa demam hari ini.. badan panas, hidung berair, hilang selera makan... belum keklinik lagi tuh..namun masalah utamanya budak nie takut betul ngan ubat..berperanglah jawab nya kalau nak bg dia ubat..alih2 membazir gitu jer ubat..huhuhu..semoga sembuh ngan naturallah harapnya...

Anyway tak sempat nak berblogwalking mlm nie since dah kul 8 mlm..big boss nyer turn lak guna internet + laptop...mak buyung pun penat bdn jugak berlama2 depan PCmlm2 gini...inshaallah esoklah yer gi jenjalan umah korang....gud nite..:)



8 comments:

  1. salam ummu..amik rehat yang cukup ...jangan paksa diri.

    ReplyDelete
  2. semoga cepat baik ye ummu & aidan...

    ReplyDelete
  3. patutla senyap jer... masa keputusan PRU pula la broadband nak buat hal...
    Moga Aidan cepat baik... tapi betul la, bila perubahan musim mudah kena demam :)

    ReplyDelete
  4. Assalam Ummu.
    patut lah sunyi je pagi td..dok tertunggu2 juga n3 baru..hehe
    erm! perubahan cuaca mmg akan buat kita tak selesa..moga Ummu baik2 shj..abg Aidan makan ubat tau..moga cepat sembuh ye cyg..:)

    ReplyDelete
  5. salam dik,
    line tempat akak ni lagilah teruk..susah dah nak online.

    ReplyDelete
  6. line streamyx kat umah PC pun teruk sejak kebelakangan ni lebih2 lagi mase nak dekat ngundi tu...skg ni alhamdulillah dah Ok skit. Harap2 laju molek lah lps ni...
    erm, bile anak payah makan ubat ni memang buat kite risau...kalau aidan tak nak jugak mkn bile pujuk boleh try letak dalam minuman favourite die... moga2 berjaya! semoga cepat sihat ye aidan dan umminye jg diri elok2 ye:)

    ReplyDelete
  7. Bila line tak menyengat ni yang malaskan UA nak bertenet....Sabau aje le
    Tak yah nak tunggu perubahan cuaca UA, kat sini TLBD pun demam...okje pulak badan mcm sakit2 batuk pun ye ni cuma tak demam je!

    ReplyDelete
  8. mmg sakit hati bila Bband bermasalah ni ... apapun jaga diri yer

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads