Wednesday, 15 May 2013

Dah Setahun Dah Rupanya...

Alhamdulillah sedar tak sedar dah setahun berblog..pd awalnya ingatkan cuma dapat bertahan sebulan dua jer..namun banyak glue plak dalam dunia blogging nie..:). Lepas nie tak tahulah selama mana lak leh bertahan ngan bertambahnya tanggungjawab..inshaallah..

Facts and Figures setelah setahun (untuk rekod peribadi) :


Pageviews and followers.
 Average pageviews of 1000 perday

Top 3 entries all time

Memang banyak n3 adalah berkaitan dengan gardening activities..namun ade jugak berkisar tentang daily life dan juga persekitaran..takutlah nanti kawan2 yg bukan dari gardening blog naik bosan kan asyik2 gardening jerr...:)

Thanks untuk gardening friends yang supporting me selama nie Kak Purnama, Kak Siti (Wana), Ibu Qistina, Kak Mar Suka Suka,Nadia,Olive, @Na, Mak Aji Ummu Madihah, Tukang Kebun, Zamzurina, Ros Semua Menjadi dan lain2 lagi.

Juga I enjoy having good blogger friends yg bukan dari gardening blogs seperti Kak Zakie, Jassnani, Kesuma Angsana, Dini Mixed Family, Atie Yusof, Nurbijen, Mia Kassim, Hainom Okje, Rostina dan lain2 (just to name a few). Sorry yer kawan2 kalau dtg blog nie byk cerita psl tanaman jer...:)

Terpikir2 buat apa yer sempena first year anniversary nie.. giveaway? mmg ade sket reserve FM tp buat ms nie quite busy ngan persediaan kedatangan ahli keluarga yg baru..takut tak terkejar lak kepenatan...

Ingat nak promote blog kawan2 kat blog nie tapi masanya yg tak cukup tu, tak leh berlama2 depan PC, sakit belakang..lps isyak (dlm kul 4pm M'sia time) dah tutup kedai.. 

Anyway happy anniversary to my blog...majulah blog di Fiji..(ucapan yang poyo)

58 comments:

  1. total page view sis lagi byk dari saya. hehe. padhal sy berbelog tahun 2009. hehehehehe. jelesnya!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..takper blog nina ramainya pengikutnya...:)

      Delete
  2. Assalam Ummu...
    Hepi Anniversary utk blog awak....
    terharu juga bila ummu tepek nama aku kat n3 ni....mmg suka singgah blog ni sbb wlupun tak dpt berkebun tapi suka tengo kebun ummu yang menghijau tu... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam mia..
      thanks mia..hehe ingatkan hang fed up gak kan dok citer2 psl tanaman jer...:)

      Delete
  3. Assalam Ummu..
    wah ! dah setahun...tak sedar kan Ummu..
    moga terus maju ya dlm dunia blogging ni..seronok sbnrnya dpt dtg ke sini..belajar ilmu2 gardening & berkongsi cerita...
    Happy Birthday to Blog dibumi Fiji..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam atie,,
      thanks atie..manalah ilmu sgt pun atie..hentam keromo jer ..hehehe

      Delete
  4. 1000 average per day..tahniah ummu...bab gambar tu mmg cantik2...kt sini sy tgk...olahan cerita..tak kira lah cerita apa pun..menarik diri ni untuk baca sampai abis...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks nadia kerana tak bosan nga n blog saya nie...blog nadia pun mmg tetap jd pilihan harian sy...:)

      Delete
  5. salam ummu..Alhamdulilah semuga persahabatan di alam maya ini akan berpanjangan hendaknya...mudah2an..Mana tau satu ari kita bisa bertemu...haha..Terima kasih kerana tidak pernah jemu berkongsi pasal berkebun selama ni...sayur kak siti sedang membesar dengan cantik sekali..tomato dh mula mengeluarkan hasil...walaupun mereka semua sebenarnya duduk dalam poly bag je....haha.Alhamdulilah...Muga2 dengan kehadiran insan baru nanti akan menambahkan lagi nikmat dan bahagianya mejadi seorang insan yang di panggil ibu...jangan jadikan kesibukan kita sebagai alasan untuk kita tidak menikmati perjalanan hidup ini dengan seronoknya....Apa2 pun Happy Anniversary ,,,wish you all the best....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam kak siti.
      alhamdulillah kak diberikan kesempatan berkawan dialam maya..moga2 suatu hari nanti kita dpt jumpa dialam realiti kan..nak tengok sangat kebun akak yg ceria ceria...
      thanks kak mendoakan yg baik2 utk kami..semoga akak jugak dikurniakan rahmat dunia & akhirat..inshaallah...

      Delete
  6. Happy anniversary blog!! banyak pageview tu!! terbaik!! kata boboboy ..ada nama K Mar juga he he... lepas ni kena letak gam kayu power.. untuk diri sendiri juga ni... mana tau kut2 masa depan sejuk pula semangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak mar...kak mar kan mmg antara yg terawal discover blog nie...tulah once dah start malas..mmg selamatlah...:)

      Delete
  7. Happy anniversary yang pertama,dah setahun rupanya kan. Saya pun hari2 kene baca entry awak,kalo tak mesti tak lengkap.....walau kadang tak sempat nk komen tp mesti jugak baca walau mcm mana pun. hehe.......Tahniah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ibuqis atas sokongan awak yg tak berbelah bagi...sy sebenarnya tercicir nma awak..bila nak update balik, internet lak problema..sorry yerr....

      Delete
  8. Wahh, tahniah buat Ummu, baru setahun tapi dasat tul pencapaiannya.. tapi dalam sibuk tugaan harian, jaga diri baik2 ye, biar sihat Ibu dan Anak yang dah sedia ada juga anak yang akan menjelma tak lama lagi tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks MFM ..itulah aktiviti blogging nie mmg taklehberlebih2 ...ala kadar sudahkan..:)

      Delete
  9. maintain pageview...1k lbh...ramai tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah yg penting kena maintain kan pg views tuh..

      Delete
  10. Wee Wee!!! Congrastulation my dear sis! baru setahun dah ramai peminat ya..memang hebat! keep up your good work ah. Another good news coming soon..adik Aidan coming soon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank u leng lui..see i semangat berblog pun kerana u...tiba2 sorang ah moi dtg kat blog i yg sunyi sepi..mmg terharukan..:)

      Delete
  11. Salam Ummuaidan,

    Selamat ulang tahun blog, baru setahun usia namun prestasi cukup membanggakan! Keep it up. Ramai peminat tegar blog ni (tentunya termasuk yours truly)!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam makji
      thanks a lot makji..alhamdulillah peminat tuh lah yg memberikan kita semangat kan...

      Delete
  12. Tahniah dah setahun dah. Siap mention nama KA kat situ yer. Sejujurnyer anak2 KA pun duk sibuk nak tanya tentang cerita terbaru blog ni. Specially Angah, mesti tanya, apa cerita kawan umi yang kat fiji island tu ! hehehe, sampai yang lain2 pun turut teruja.. en hubby duk tanya2 macam rupanyer bentuk bumi fiji island tu yer .. Teruskan berblogging dan terus maju jaya, memang dah tahap hebat ni ! Pageview pun terbaik,. again tahniah ! Kalau KA terlupa singgah maksudnyer kebusyan melandalah tu hehehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks KA ...wah malulah KA sefamily dok citer psl blog ni..heheh..nanti kena buat entri pasal kat mana letaknya fiji islands nie kan...blog KA pun mmg dianatara yg terhebat!

      Delete
  13. assalamualaikum ummu...tahniah2 dah setahun rupa2nya yer..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam mama..
      thanks a lot..:)

      Delete
  14. tahniah......ummu setahun dah ye...!!!!!!!!apapun suka singgah sini lihat sayur2 hijau....

    ReplyDelete
  15. Teruskan berblog... untuk kepuasan diri dan berkongsi

    ReplyDelete
  16. Happy Anniversary!! semoga blog ummu terus memberikan info & tips berguna dlm dunia gardening...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks a lot PD ...inshaallah semoga ade jgk sikit yg dpt manfaat yer...:)

      Delete
  17. salam UA. wah dah setahun. happy 1st blog anniversary. semoga ukhwah di antara kita tetap mekar walau sekadar d alam maya.amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ros...thanks a lot...inshaallahkita tetap kawan2 yer..:)

      Delete
  18. assalamualaikum ummu..
    mak nani masuk lewat sini... sori.. dalam tak bizi pasal auditor datang.. bizi pasal kuar masuk barang project lak.. uwaaa...
    tapi alhamdullillah.. dalam dok panas terik beberapa hari ni.. akhirnya skrg tengah hujan lebat kat puchong.. terima kasih allah.. syukur alhamdullillah... :)
    makyong wat per tu? wat kek besday setahun blog ke? sat je kan.. setahun dah ramai follower tu.. alhamdullillah.. :) ape pun selamat berBLOG ye makyong.. take care..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam maknani..
      alhamdulillah hujan jgk akhirnya kan...

      Thanks a lot nani...heheh ingat nak wat pulut kuning sempena ulang tahun..heheh...poyo jerrr...

      Delete
  19. salam ummu,
    selamat ulang tahun :)
    tahniah ya ummu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam eithusa..
      thanks a lot yer..:)

      Delete
  20. salam UA, excellence! hepi anniversary ummu...tahniah

    ReplyDelete
  21. selamat anniversary to this blog :)
    Pencapaian yang boleh dikatakan sangat cemerlang dalam temph setahun... ramai follower dan banyak pageview... tahniah UA :)
    psst, saya tak boring pun kalau baca pasal gardening.. boleh la tambah ilmu sikit2 bagi orang yg tak pandai berkebun macam saya ni.. nanti balik M'sia, mana tahu tetiba terbuka hati nak buat gardening kat rumah sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks nur..
      ingatkan nur boring dok baca psl sayur2 nie..heheh..maklumlah bukan semua orng minat gardening...thanks 4 yr support..:)

      Delete
  22. Hagagahaha...x menahan ada ucapan tu.....kuikuikui...ya, hidup blog fiji !!!!!

    ****byk inspirasi & tips kukutip dr blog ini.....timo kaseh banyokkkkm

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...thanks dini...
      tip2 tuh sikit2 jah ..ngabe hok byknyoh..:)

      Delete
  23. ingat le juga dah berblog sthn..knor ni entah bila..lupa you..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba check entri yg mula2 skali baru leh tau brp lama...

      Delete
  24. tahniah dik. blog kebunmu mmg menjadi inspirasiku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks a lot sis for yr support...:)

      Delete
  25. Assalammualaikum dik,
    Tahniah.
    Sekurang2nya dapat juga mengisi masa terluang dan berkongsi ilmu.
    Semoga sihat dan ceria selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam kak..
      ade benarnya kata2 akak tuh..dptlah jugak menjanan minda kan..drp dok diam2 gitu jer...

      Delete
  26. Happy anniversary!! owhhh rindunya saya kat u guys, sorry belum sempat baca all the missed entries, now singgah melepas rindu. Hope u are doing well.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks a lot nas..
      mana u pergi..tertunggu2 n tertanya2..what happened? busy sangat yer...tuliskanlah brg secoret dua yer...take care..:)

      Delete
  27. Wah UA ...ramainya yg meview... tahniah yeh!seronokkan berblog ni kita dapat ramai kawan....walaupun hanya dialamaya tapi seronok! TQ jugak kerana menjadi sahabat maya OKje!

    ReplyDelete
  28. Tahniah jugalah dari kakak ummu. Tak sedar dah setahun ye. Seronok dapat kenal ramai kawan blog juga kan..

    ReplyDelete
  29. HAPPY ANNIVERSARY!
    semoga makin bersemengat untuk menulis...hehe.
    Ramai tu pageview perday!bagus2:)

    ReplyDelete
  30. Tahniah Untie, umi selalu cerita tentang untie dan beberapa teman blog dia yang lain. Semua kat umah teruja. Saya x dapat nak jenguk blog sgt, almaklumlah masih study. Huhuhu Tapi suka sgt dgr cerita umi !

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads