Sunday, 28 April 2013

Wedding Walimah Lagi..

Malam tadi punya walimah..kawan baik En. Abuaidan kawen ngan pompuan yang duduk di New Zealand..taklah wedding besar-besaran pun, actually nikahnya tengahari semalam kat masjid..namun kami tak ikut sebab ade mslh teknikal..


Dewan sekolah kamil yang sy pernah cerita dlm entry dulu (blh sewa).. kerusi penuh tapi jemputan jer yg tak penuh..tak banyak pun hiasan cuma bahagian pentas jer lah rakan2 tolong hiaskan..lps maghrib patutnya majlis bermula namun biasalah nak tunggu orang penting tiba terlambat jugak majlis bermula..


Anak bujang yang kepenatan dan ngantuk sebab siang tak tido..dok kejap dlm dewan, dengan hiruk pikuk music Bollywood tuh dia tertido..sib baik sblm datang dah bagi makan nasi kenyang2...(learn fr experience kan..heheh)..ngan tertido kepala dipangku nie ssh jgak nak bergerak amek gambar...


Kul 8pm barulah pasangan pengantin masuk dewan agar acara dapat dimulakan..sikit  punyalah lewat nunggu, kesian kan tetamu2....anyway costume depa nie nampak nice jgk kan..


Bersanding dipentas dan ramailah yang mengambil gambar..tidak pergi ke pentas pun ..cuma zoom dari tempat duduk jer..


En. Abuaidan yang diminta untuk memberikan speech yang berupa nasihat didalam salah satu atucara program. Kerusi kosong didepan kerana jemputan lelaki kebanyakkannya berdiri dibelakang. Antara atucara program adalah introduction about the couple, syarahan dari ustaz jemputan, nasyid, ucapan dari keluarga, pengantin lelak dan doa. Kul 10 lebih barulah program habis dan jamuan disediakan.


Pasangan pengantin dari dekat. Sama cantik sama padanah kan dari segi fizikal luarannya kan.


Lepas jamuan kul 10 lebih, majlis beransur tamat. Pihak keluarga dan rakan2 menolong mengemaskan dewan agar boleh dapat balik duit deposit. Aidan pun dah terjaga balik waktu nie..siap seronok bermain bersama2 rakan yang ditunggu-tunggu.


Aidan danZakie (2 yrs elder than Aidan), anak kepada rakan yang rapat dengan kami dimana inshallah bila nak gie hospital bersalin nanti dengan keluarga inilah Aidan bakal ditinggal sekejap.

Dekat kul 12tgh malam barulah sampai umah..bilamana kaki dah naik bengkak dan gatal sebab air turun kekaki gamaknya (not enough rest)..so seharian hari ini berehat sahajalah beriya-riya dengan makanan yang  lebihan kenduri pun ade diorang bagi cukup untuk  bekfes, lunch & dinner hehehe..

26 comments:

  1. Assalam Ummu..
    pegi kenduri ye?.. cantik juga mempelai perempuan nya..ala2 hindustan depa...
    wah! cuti memasak lah ni ye.. boleh lah lepak2 depan TV je dgn abg Aidan...hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam atie
      heheh..depa nie kan darah hindustan gitu..hehehe...cuti memasak tp makanan yg kenduri tuh kureng jgk.:)

      Delete
  2. gojes pengantinnya :)
    majlis y simple & nice

    ReplyDelete
  3. meriah juga kan acara ni.. siap dengan lagu2 bollywood lagi.. mmg kat sana camtu yer...
    ooo aidan akan di tinggalkan dengan keluarga zakie tu ye... moga aidan tak banyak karenah bila di tinggalkan nanti.. x lama kan.. biasanya kat sana bape hari admit ward?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagu2 tuh mmg ade psnglah sblm 7 slps majlis bermula..biasalah kan kat m'sia pun ade psg lagu gak kan...
      harap2 gitulah..risau sebenarnya tak tinggalkan aidan..tk pernah berpisah...:)

      Delete
  4. I've never seen such a wedding! The bride and the groom look amazing! I love their clothes :) All the best for the newly-weds!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indian weeding is so colorful and interesting..if u have chance don't miss it..:)

      Delete
  5. lawa, spadan sgt pengantinnya

    ReplyDelete
  6. salam ummu, nmpk ringkas majlis perkahwinan ni...tp ceria, moga majlis mereka diberkati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya orng buat grand lagi..tp couple nie nak ringkas jer na..:)

      Delete
  7. Nice la majlis ala Bollywood, dh pengantin nyer pun "bollywood" kan. UA have a good rest, time2 gini kaki senang bengkak kan. take care.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..kalerful gitu kan...pakai saree jgk yg pentingnya tuh..heheh
      thanks nas...penat sampai hari nie rsnya..heheh

      Delete
  8. Assalam, Ummuaidan
    Kekadang, bila dikenang rencamnya urusan merisik, meminang, buat hantaran dan urusan majlis jamuannya, memang amat praktikal rasanya majlis seperti yang ummuaidan ceritakan itu. Simple (walaupun jadual jamuannya mungkin boleh dicepatkan, hihihi). Tapi, ada pihak yang kata, itulah 'adat dan budaya kita. Kena teruskan. Kompleksiti kenduri kahwin kita meningkat hari ini (juga kosnya) sebab pengendaliannya sudah jadi satu bisnes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam pak temuk
      Tapi kan pak temuk yg budaya kita tu kiranya tidaklah dibuat serentak..cuma makan belanjalah utk semuanya tuh kan..kalo kat sini lak sblm walimah tuh ade majlis doa selamat..malam berinai..& barulah akad nikah & walimah...

      Delete
  9. salam dik,
    cantiklah mempelai tu. cuma pengantin lelaki macam tak sabar nak lelapkan matanya hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak..
      penat tuh kak nak menguruskan majlis kawen sendiri sib baik ade kwn2 tolong...alhamdulillah

      Delete
  10. salam UA.....simple but nice wedding ceremony. btw pandai timing Aidan bangun tido, klu dok jenuh berdukung ekk.
    u take a good rest deh, xyah kebun2 & masak2 dulu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mommyros..
      mmg sebelum tuh pun jenuh gak dok berpangku..bila orng dah siap makan semua..pastuh org lain dukung dia ..baru dia terjaga...
      thanks ros..tgh syok2 releks nie..hehe

      Delete
  11. Seronok dapat tengok budaya orangkan UA.....dak Aidan tu mmg penat sangat tu maklum le sama2 menjadi tulang belakang majlis ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah okje..kurang2 bila rakan sendiri dpt tgk dr dekat lagi...
      aidan tuh siangnya tak tido tuh yg cepat sgt ngantuk tuh...:)

      Delete
  12. Kalau duduk lama di kerusi dah saat akhir ni kaki boleh bengkak ummu. Jaga kesihatan. Kalau macam Aian senang letih tidur mana-mana pun siapa kisah kan..

    Makan dia lewat juga ye. Kalau kakak dah lapar dah:)

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum ummu...kesian nyer sampai tertidur2...;)

    ReplyDelete
  14. simple & ringkas majlisnyer baguslah x berlebih2an kan !

    ReplyDelete
  15. simple kan weddingnya...tp pengantin cantik :)

    ReplyDelete
  16. mcm ala2 hero heroin cerite hindustan plok bile tgk pengantin ni..hehe:)

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads