Sunday, 21 April 2013

Suatu Permulaan Dikolam Renang

Alhamdulillah sudah selamat kembali di teratak kami tengahari tadi...

Sedikit story tentang akvititi2 ms cuti2 & ber' conference kami... )

Oleh kerana hotel yg kami tinggal rupa-rupanya agak jauh dari pantai dan tak boleh jalan kaki gitu jer nak pergi, maka salah satu aktiviti untuk si bujang kecik nie adalah gie mandi kat swimming pool ..permulaan baginya untuk mengenali swimming pool..maklumlah kat sini bukannya ade fasiliti gitu kan..pegi bercuti2 pun jarang sangat...:)

Budak kecik yang begitu bersemangat nak pegi swimming pool, macam tahu jalan nak jalan didepan sorang2...heheh 

 Hari pertama diswimming pool..sib baik ayahanda ade untuk menemani..swimming pool penuh..yg pool kanak2 lak dimasuki oleh wanita2 dewasa..huhuhu

Oklah pengalaman baru bermain air dalam kolam..sib baik tak takut..malah taknak kuar lak tuh...

Hari kedua pagi2 lagi gie kolam, barulah dapat mandi ditempat yang betul (untuk kanak2) & dapat kawan baru ..leh share toys lak tuh....:)

Kat hotel yang kami tinggal tuh tak banyak aktivit yg boleh dibuat..playground pun kecik jer..main kejap jer dah bosan..lepas check out dari hotel pagi nie baru dapat bawanya gie pantai..tuh pun dah panas terik....huhuh

29 comments:

  1. kalo kt M'sia mesti dah jenuh aidan gi kolamkan

    ReplyDelete
  2. wah! seronok abg Aidan mandi swimming pool.. budak2 sllu nya suka mandi kolam.. Abg Pa'e blm pernah juga pegi kolam, sini pun takde..hehe...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tpt yg cetek tuh oklah..sebenarnya kalau nak bwk anak2 mandi kolam elok ade pelampung kan..selamat sket...

      Delete
  3. festime aidan sampai swimming pool.. pun dah cerdik... :) sonok budak2 ni kalau dapat berendam main air.. kan..
    tak sabar nak dengar story kat pantai lak lepas ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg festime maknaninya..hehehe..cuma kalau bwk pelampung tuh rs selamatlah sket dia nak bermain..makyong takleh lah nak sauk dlm kolam tuh..susah nak bergerak..heheh

      Delete
  4. mujur dapat ikut ayahanda outstation..boleh jugak main kolam...naufal takut duk dalam kolam...hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. naufal tuh msih kecik lagi kot untuk enjoy main kolam sbb tuh takut2..heheh

      Delete
  5. Wah, really jarang i heard sis talk abt bercuti-cuti di tepi pantai with hotel & swimming pool. At least it gave me tanggapan tat Fiji hav this thing too..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure have lah moi..cuma kami jarang ade kesempatan jer..lgpun panas cuaca nak bermain2 tepi pantai...thi time at least aidan's father ade conference so we jut followed him..heheh

      Delete
  6. Once dapat masuk lam air mmg tak nak keluar la kan, ambil peluang berendam sepuasnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh nas..cuma kalau maknya leh masuk skali seronok sket..tp berat bdn mak buyung nie camaner nak dok dlm air..heheh

      Delete
    2. hahaha nnt duk terapung jer. Eh I masa pregnant dulu hari2 kena tarik ngan my hubby berendam kat pool. Kalau buat kuak lentang, mmg perut jer nampak.

      Delete
  7. Assalam..Umur mcm Aidan ni pasti susah nak keluar pool.. yg dah besar sedikit apa lagi.. bila lapar je baru naik he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam kak..at least yg besar taklah perlu fully supervision n bergantung pad kita kan..boleh dok rehat2 sambil tgk mrk main..yg kecik ngan kita2 kena dok dkt kolam...:)

      Delete
  8. Salam Ummuaidan,

    Budak2 gitulah, sekali masuk ke air, memang susahlah nak keluar. Jenuh tukang tunggu, he he!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam makji
      mmg tukang nunggu pun sakit belakang ngan susah nak bangun tuh yg jenuhnya..heheh

      Delete
  9. Assalam
    Kecil-kecil ditimang ibu, besar sedikit di kolam renang, besar banyak ditimang gelombang.

    Semoga ummuaidan sekeluarga sentiasa sihat dan riang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam pak temuk..
      hahaha..banyak betulnya kata2 pak temuk tuh...jgnlah ditimpa gelombang bila besar nanti..susah jadinya....:)

      Delete
  10. Mudahnya Aidan dapat kawan, pandai pula tu kongsi toys :)
    Anak2 saya pun selalu ajak pergi pool... sepanjang duk UK, baru sekali bawa pergi pool, tapi lepas tu terus insaf... kesian abah nak kena tutup mata :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mmg byk pemandangan tak elok bila gie swimming pool kan..sib baik abahnya take precaution kan..abuaidan pun serupa..nampak jer ade pompuan kat pool mmg taknak masuk dkt...

      Delete
  11. Aidan buat kuak dada tak tuuuu. Ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lagi tuh..tunggu auntie ajarkan..heheh

      Delete
  12. Kalau anak2 aku dah masuk kolam mmg payah nak keluar dah....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 yg besar sket mmg lagi suka main pool nie kan...:)

      Delete
  13. Amboi seronok aidan, lagi2 ada kawan tu yer

    ReplyDelete
  14. Hehe ...budak2 kalau cakap nak mani kolam memang suka ajekan.... UA tak mandi ke... baby dalam tu pun nak merasa berenang hehe

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads