Saturday, 20 April 2013

Pencari Nasi, Pencari "Pelanggan" Di Nadi Town

Alhamdulillah dapat jugak berinternet dengan adanya prepay mobile broadband yang bis boss carikan dan pinjam..harapkan internet kat hotel ne memang mencekik darah..1 jam = $10.00.. melampau2.. huhuh

Anyway before citer pasal percutian  & conference yg kami hadiri nie..nak cita sikit psl bandar yang kami tinggal untuk 2 malam nie, (citer yg  masih panas lagi lagi nie..hehhe)...Kejap tadi kuar untuk pegi dinner kat main town, namun si bujang sorang tuh tertido dalam keta terpaksalah tapau sahaja dan balik makan kat hotel. 

Actually malam ahad gini tak selamat untuk bersiar2 dibandar kerana ramai sangat fijians merewang2 kat bandar..takut terjadi sesuatu yg tak diingini..so we took precaution kunci keta tiap..tutup tingkap kemas..takut jadi perkara yang tak diingini kan..

Anway..pegi order makanan kat satu restaurant yang halal nie..sambil kitorang tunggu dalam keta..sempat amik gambar simpang depan tpt parking...saja wat kenangan kan...


Tiba2 terperasan ade beberapa minah fijians yang berpakaian seksi dok melepak2 kat satu simpang..sambil smoking, pakai seksi2 lak tuh..abuaidan cakap hookers tu..(bohsialah kalau kita).. dok perati mereka nie rupa2nya sedang sibuk mencari pelanggan..mana2 lelaki yang lalulalang kat sini sempat diushanya untuk ditawarkan servis..siap tarik tangan lagi tuh..beraninya..semasa dok kat situ tunggu dlm keta for our food siap..3,4 orang fijians tadi berjaya jugak dapatkan pelanggan..oh oh oh...


Inilah curi2 tangkap gambar mereka nie dari dalam keta..abuaidan cakap jangan tangkap ..boleh jadi bahaya kan depa dtg kan tak pasal2...(ms boss gie amek makanan dlm restauran sempatlah curik tangkap jgk tuh..heheh)...

Berani betul depa nie beraktiviti dikawasan terbuka..agaknya mesti yg cheap nyer hookes kan..yang maybe dalam $10 or $20 per servis...huhuuh

p/s - sorry mana2 yg tak sempat BW yer kwn2..dah sampai  limit nie ..sbm back pain makin bertambah, baik restkan diri..esoklah melawat umah korang lagi..inshaallah...

22 comments:

  1. Replies
    1. salam ..thks krn sudi singgah ya bunda..:)

      Delete
  2. Salam Ummuaidan,

    Kat KL ni pun apa kurangnya, lebih kurang je. Pernah sekali malam kami lalu Lorong Haji Taib kat Chow kit tu, memang di tepi lorong minah2 hookers dok perhati driver kereta (Pak Ajilah tu), pastu bila nampak Mak Aji muka dia macam lain sikit, tau malu! Memang x patut lalu siti pun! Kalau di Surabaya, mrk buat pondok2 kecil drp buluh di tepi jalan utk aktiviti ini. Pihak polis tau dirobohkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam makji
      depa yg buat maksiat nie bknnya tahu malu carik duit kotor nie...selamba jer tengok muka depa tuh...mcm2 kat taktik depa2 nie tuk cari makan..

      Delete
  3. huhu.. lebih kurang kl kan sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kl akak tak pernah tgk live aktiviti mrk nie..:)

      Delete
  4. oh oh oh. hahhaa mmg bahaya kalau depa naik angin hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin leh rampas camera kan..takut jgk tuh...:)

      Delete
  5. oooh ...risaukan .now memana pun ada xtvt tak bmoral ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. geli dan jijik nengok aktiviti tak ber moral mrk nie...

      Delete
  6. assalamualaikum makyong...
    kalau berjalan jauh ke, duduk lelama dalam kete ke, mmg cepat sangat sakit pinggang waktu2 gitu... tak dapat release selagi tak terlentangkan badan atas tilam kan...
    hmmm.. pasal oh oh oh tu memana pun ada.. kalau tengok channel tv 999 tu, setiap minggu ada cerita tu.. memalukan tul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaaikumsalam nani...
      nie takderlah jauh sangat ..dlm sejam drive jer..tp still ttp sakit pinggang..baring kiri kanan pun berat rsnya..hehehe..cuma lps sejam dok kat katil barulah rs ok sket...:)

      Delete
  7. sempat lg mak buyung ni skodeng ye;p
    slmt berehat ye ummu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ternampak depan mata tuh PC ..hehe

      Delete
  8. nampak mcm sunyi je townnya tukan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mlm mmg sunyi sket sbb town ttp awal kak imi...

      Delete
  9. Mmg bahaya sbb dorang takut aktiviti dikesan..
    samalah kat kk, malam sikit mmg kluar semua 'pompuan2' tu semua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi mrk nie nampak cam daring jer approach orang ..huhuh
      geli kan nengok mrk nie...

      Delete
  10. Generally, Fijians ni macam mana Kak? Kalau yg merewang malam2 tu dia kacau org ye?...

    $10 utk langgan hookers? Wow sama macam internet service rate kat hotel Kak stay tu... hahaha...

    ish ish ish...

    Kat Malaysia pun banyak kan hookers2 ni...hmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kdg depa nie leh jadi menakutkan jgk hahih..sbb tuh kena take precaution..malam2 minggu ramai geng2 mrk dok melepak...silap haribulan kang...

      heheh..bijak lak awak buat perbandingan yer...heheh

      Delete
  11. Sunyi jugak kan malam nya Ummu..
    takut pula bila ada aktviti terbuka mcm tu..isk! takut nak kuar....mmg bahaya lah klu keluar sorang2 kan...

    ReplyDelete
  12. Emmm.... gitu ghupenya bandar di yeh UA....nampk macam lengankan UA...
    Alah hookers ni mana2 ada aje UA....cuma kadang tu kita tak terserempak je kot..

    ReplyDelete

Harap maaf sekiranya jejak anda tidak mendapat kunjungan balik yea,..mana2 komen yang berbentuk pertanyaan inshaallah akan cuba dijawab sebaiknya..kalau tak sempat tuh mintak maaf banyak2lah yer..:)

Nuffnang Ads